Vart började Titanic sin sista resa?

Vart började Titanic sin sista resa?

  1. Southampton, England
  2. Göteborg, Sverige
  3. Travemünde, Tyskland

Rätt svar:

Titanic lämnade Southampton på sin första och sista resa över Atlanten.

Fördjupning: Vart började Titanic sin sista resa?

Titanic, kanske världens mest berömda fartyg, påbörjade sin jungfruresa från Southampton, England, den 10 april 1912. Denna resa blev snabbt en av de mest omtalade händelserna i sjöfartshistorien på grund av den tragiska olyckan som följde.

Titanic, det lyxiga passagerarfartyget som sjönk på sin första resa, började sin resa i Southampton, England. Det var då världens största passagerarfartyg och symbol för teknisk framgång och lyx. Från Southampton seglade det till Cherbourg i Frankrike och sedan till Queenstown (nu Cobh) i Irland innan det fortsatte sin ödesdigra färd över Atlanten.

Titanic är fortfarande en fascinerande del av sjöfartshistorien, och dess berättelse lockar miljontals människor världen över. Fartygets korta resa, från dess stolta avfärd till dess tragiska slut, fortsätter att vara en påminnelse om både mänskliga framgångar och tragedier.

För dem som är intresserade av historia och sjöfart är Titanics resa en evigt fascinerande berättelse som erbjuder insikter i både början av 1900-talets samhälle och de mänskliga faktorerna som spelar in i historiska händelser.


Nästa fråga: