Vem är författaren till Moby Dick?

Vem är författaren till Moby Dick?

  1. Ernest Hemingway
  2. Mark Twain
  3. Herman Melville

Rätt svar:

Det rätta svaret är Herman Melville.

Fördjupning i: Vem är författaren till Moby Dick?

Moby Dick, ursprungligen publicerad 1851 under titeln ”Moby-Dick; Or, The Whale”, är ett av de mest kända verken i den amerikanska litteraturen. Det är skrivet av Herman Melville och berättar historien om kapten Ahabs besatthet av att fånga den vita valen Moby Dick.

Medan Moby Dick nu betraktas som ett mästerverk och en av de största romanerna i den engelska litteraturen, var det inte särskilt framgångsrikt när det först publicerades. Melvilles komplexa och ambitiösa berättelse var före sin tid och uppskattades inte fullt ut förrän flera decennier efter dess publicering.

Boken är inte bara en spännande berättelse om en mans besatthet, utan också en djupgående utforskning av mänsklig natur, moral och den amerikanska identiteten. Det är en bok som ställer stora frågor om existens, öde och människans plats i universum.

Herman Melvilles detaljerade och lyriska skrivstil, kombinerat med hans djupa filosofiska insikter, gör Moby Dick till en unik och tidlös läsning. Boken är både en actionfylld äventyrsroman och en komplex meditation över livet och döden.

Trots att den inte uppnådde omedelbar framgång har Moby Dick sedan dess influerat otaliga författare och konstnärer, och den fortsätter att vara en källa till inspiration och beundran för läsare över hela världen.

Hittar du något faktafel i: Vem är författaren till Moby Dick?

Om du hittar något faktafel som smygit sig in på grund av den mänsliga faktorn får du gärna tipsa oss om det så vi kan rätta till det. Stort tack på förhand! Tillsammans får vi bättre frågesport.


Nästa fråga: