Vem skrev My Way?

Vem skrev My Way?

  1. Paul Anka
  2. Jacques Revaux och Claude François
  3. Elvis Presley

Rätt svar:


My Way är en översättning som Paul Anka gjorde av låten Comme d’habitude som är skriven av Jacques Revaux och Claude François.

Fördjupning i: Vem skrev My Way?

Låten ”My Way”, känd för att vara en av Frank Sinatras mest ikoniska inspelningar, har en intressant bakgrundshistoria som involverar flera personer. Ursprungligen var låten en fransk sång med titeln ”Comme d’habitude”, komponerad av Claude François och Jacques Revaux. Den franska texten ska ha skrivits av Claude François och Gilles Thibaut.

Det var dock den engelska versionen, ”My Way”, som blev en världsberömd klassiker. Den engelska texten skrevs av Paul Anka, en kanadensisk sångare och låtskrivare. Anka blev inspirerad efter att ha hört den franska versionen och köpte rättigheterna till melodin. Han skrev sedan en helt ny text, vilket blev ”My Way”. Ankas inspiration kom från hans egna upplevelser i musikindustrin, och han anpassade låten speciellt för Frank Sinatra, som vid den tiden övervägde att dra sig tillbaka från musikbranschen.

”My Way” släpptes 1969 och blev snabbt en av Sinatras mest kända och älskade låtar. Den har ofta associerats med Sinatras personliga stil och karriär, trots att han själv inte var delaktig i att skriva den. Låtens text talar om självreflektion och att leva livet på sitt eget sätt, vilket gjorde det till en perfekt passform för Sinatra.

Med tiden har ”My Way” blivit en populär låt vid många olika tillfällen, från karaokekvällar till begravningar, och har tolkats av många andra artister. Den fortsätter att vara en tidlös klassiker och ett viktigt stycke i musikhistorien.


Nästa fråga: