Vilket bilmärke betyder jag rullar?

Vilket bilmärke betyder jag rullar?

  1. Ford
  2. Audi
  3. Volvo

Rätt svar:


Det är Volvo som betyder jag rullar.

Fördjupning i: Vilket bilmärke betyder jag rullar?

Volvo, ett av de mest kända bilmärkena från Sverige, har ett namn som betyder ”jag rullar” på latin, vilket anspelar på bilens rörelse och drift. Grundat 1927, har Volvo länge varit känt för sin betoning på säkerhet och hållbarhet. Volvo Cars var tidigare en del av den svenska Volvo Group, men blev ett separat företag efter att ha sålts till Ford Motor Company 1999 och sedan till den kinesiska koncernen Geely 2010. Trots detta behåller Volvo Cars sina svenska rötter med sitt huvudkontor och stora delar av sin forskning och utveckling i Göteborg, Sverige.

Förutom personbilar inkluderar Volvo Group nu tunga fordon och annan utrustning, och det förblir ett svenskt företag med sitt huvudkontor i Göteborg. Volvo Group och Volvo Cars är alltså två separata enheter, där den förstnämnda fokuserar på kommersiella fordon och den sistnämnda på personbilar.

I Göteborg, där Volvo har en stark närvaro, finns det en gata som heter Volvo Gatan. Denna stad är starkt förknippad med Volvos historia och fortsatta framgångar, och är en central punkt i Sveriges bilindustri.


Nästa fråga: